Waar komt de zegel stempel vandaan? 

Het gebruik van zegel stempel dateert al uit de oudheid en wordt gebruikt om belangrijke documenten te waarmerken en te beschermen tegen vervalsing. De eerste zegelstempels werden gemaakt van klei en werden gebruikt door de oude beschavingen in Mesopotamië, Egypte en China om documenten te verzegelen en te waarborgen dat deze niet geopend of gelezen werden door onbevoegden.

Europa

In de middeleeuwen werd het gebruik van zegelstempels in Europa populair en werden ze gemaakt van metaal in plaats van klei. Ze werden gebruikt om documenten te verzegelen met was of lak, wat het voor onbevoegden moeilijk maakte om deze te openen of te wijzigen zonder dat dit opgemerkt werd.

Renaissance 

In de loop van de tijd werden zegelstempels steeds verfijnder en complexer. In de Renaissance Periode werden zegelstempels vaak voorzien van familiewapens, portretten en andere decoratieve elementen om de status en macht van de eigenaar te benadrukken. Deze zegelstempels werden vaak gemaakt van zilver of goud en waren zeer kostbaar.

Boekdrukkunst

Met de opkomst van de boekdrukkunst in de 15e eeuw en de verspreiding van schriftelijke documenten nam het gebruik van zegelstempels af. Tegenwoordig worden zegelstempels nog steeds gebruikt, maar vooral voor decoratieve en ceremoniële doeleinden, zoals bijvoorbeeld het zegelen van uitnodigingen voor formele evenementen.

Moderne tijd

In de moderne tijd worden zegelstempels vaak gemaakt van plastic of rubber en kunnen ze worden aangepast met verschillende ontwerpen en afbeeldingen. Ze worden gebruikt door bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren om documenten te verzegelen en te beschermen tegen vervalsing.

Kortom, de zegelstempel is een oude en belangrijke uitvinding die door de geschiedenis heen is geëvolueerd en nog steeds een belangrijke rol speelt in het waarmerken en beschermen van documenten.
Bron: jessyatsea.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *